fontanus alapítvány

Alapítványunk célja, hogy értékek létrehozásában segítsen.
Megoldásokat keresünk.

A tudás: érték

A világban számtalan probléma forrása a tudatlanság. Az egészségügyi problémák legnagyobb része, az emberek közötti konfliktusok, a bűnözés és sok más hátterében az áll, hogy az embereknek nem áll rendelkezésére a megfelelő ismeret, az információ vagy egyáltalán nem, vagy nem megfelelően áramlik.

Mindezekre az jelent megoldást, ha a tudás elérhető az emberek számára, ha az ismeret terjed, ha megtanulunk egymással kommunikálni, ha képesek vagyunk megérteni és feldolgozni az információt – ha gondolkodunk.

„A tudás az, ami mozgásban tart, hiszen a tudás aktív dolog.”

A tudás tehát: megelőzés, számtalan probléma megelőzhető a tudás elsajátításával, a megfelelő helyre való eljuttatásával.
Az alapítvány célja az, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a tudást.

Az oktatás: érték

A tudás átadásának a kulcsa az oktatásban rejlik. A jövő társadalma az oktatáson keresztül épül, így nagyon fontos eleme annak, milyenné válik a világ, amelyben élünk. Az Alapítvány olyan világ létrejöttét támogatja, amely épül, fejlődik, ahol a tudást értéknek tekintik és amelyben kiemelt szerepe van az oktatásnak is.

Úgy tartjuk, mindenkinek van mit tanulnia, fejlődni mindenki képes és mindenkinek joga van hozzá. Így támogatásunk nem csupán a közoktatásra irányul, hanem minden olyan módszerre, módszertanra, oktatási segédanyagra, eszközre, amely a valódi tudás hatékony elterjesztését, elsajátítását, használatát szolgálja.

Az ember: érték

Mindenkiben ott rejlik számos lehetőség, amely kibontakozásra vár. A fejlődéssel, a tudás átadásával és elsajátításával olyan világ jöhet létre, amelyben az emberek egymással együttműködve, egymást segítve építhetik fel önmagukat és magukon keresztül a világot – értékek mentén.

Amennyiben támogatni kívánja
Alapítványunk értékteremtő tevékenységét,
kérjük, támogatását az alábbi számlaszámra utalja:

10103173-23948500-01005001

Ha együttműködési ötlete, javaslata van,
kérjük az alábbi e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot:

kovacs.tamas@fontanus.hu

Eseményeink