Fontanus Akadémia

A Fontanus Akadémia filozófiai iskola, ahol kipróbált, gyakorlati, kreatív eszközökkel,
életszerű helyzetekben szerezheted meg mindazt a tudást,
ami segít eligazodni a világban és önmagadban.

Az Akadémia működése a Fontanus Központ tudományos módszertanán alapszik,
melyet a Központ több évtizedes kutatómunkája során alakított ki és folyamatosan fejleszt.

Tegyük fel, hogy

Tegyük fel, hogy a filozófia eszközöket ad a megértéshez, az összefüggések átlátásához. Válaszokat ad a kérdésekre, tudást ad, hogy megértsd, ami körülötted és benned zajlik, és ha használod, átláthatod a környezeted, a világot és magadat is.
Hatékonyan. A gyakorlatban.

Amit adunk

Ha változtatni akarsz, a Fontanus Akadémia biztosít eszközöket és lehetőségeket hozzá. Módszereket, amiknek megtanítjuk a használatát is, és közeget a fejlődéshez. Ahhoz, hogy kihozd magadból, ami benned rejlik, hogy megtaláld, mit akarsz, hogy találj társakat, és velük együtt alkothass: elérd azt, amit akarsz.

Amire építünk

Az Akadémián a Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központ több mint 10 éves tudományos kutatómunkájának eredményeit, az azon alapuló kreatív eszközöket, ismereteket és hatékony módszereket biztosítjuk a számodra, és megtanítjuk, hogyan használd azokat!

XXI. századi oktatás

  • Bármikor becsatlakozhatsz az Akadémia képzési rendszerébe.
  • Rajtad múlik, mennyit hozol ki a lehetőségekből.
  • Az ismeretek megértéséről szól az Akadémia, nem a lexikai tudás felhalmozásáról. Legyen szó akár korábbi, akár vadonatúj ismeretekről.
  • Az önállóságon és a közösségen van a hangsúly. Így a szigorú órarend és a betű szerint betartott követelmények helyett az egyes csoportokban dolgozó emberek közösen alakítják a tanmenetet. A tantárgyak, az oktatók és maga az Akadémia egyfajta keretet, közeget biztosítanak mindehhez.
  • Munka vagy iskola mellett is csinálhatod. A képzési alkalmak többsége hétköznap esténként és hétvégén vannak – illetve rajtad is múlik, hogy mikor, és hogy mennyin veszel részt.
  • Sőt, ha használod mindazt, amit az Akadémián tanulsz, valódi fejlődést tapasztalhatsz, így sokkal hatékonyabbá válhatsz az élet minden területén – akár a munkádban vagy a tanulmányaidban is.

Képzési lehetőségek

Képzéseink csoportos lehetőségek a fejlődésre. Különböző intenzitású képzéseink az alapvető ismeretterjesztésről a sporton át a kutatásig minden érdeklődési szintet lefednek. A hallgatói jogviszony jogosít fel az Akadémia programjain a részvételre. Ezen túl – ha életviteled indokolja – lehetőség van arra is, hogy személyre szabott, egyéni tanrend szerint dolgozzunk együtt, előzetes egyeztetés alapján.

Érdekel?

Az Akadémia egy felnőttek képzésével foglalkozó intézmény. Így, ha elmúltál 20 éves, a kapui előtted is nyitva állnak. Ha további kérdésed van az Akadémiával kapcsolatban, nézz körül ezen az oldalon, vagy keress minket e-mailben.

Ha jelentkeznél bármelyik képzésre (akár csoportosra, akár egyénire), a felveteli@fontanus.hu-ra küldheted a jelentkezésedet (önéletrajz, motivációs levél), illetve itt kérhetsz további tájékoztatást is.