Érdeklődőknek2018-10-04T00:32:46+00:00

Fontanus Akadémia:
Hasznos információk érdeklődőknek

Megalkotnád magad, de nem tudod hogyan kezdj neki?
Érdekel az Akadémia, és vannak kérdéseid?
Itt találsz válaszokat!

Az Akadémia filozófiai iskola, a Fontanus Központ egyik felnőttek képzésével foglalkozó ága. XXI. századi oktatási forma, aktív, interaktív, gyakorlati képzés. Elsősorban az ismeretek megértését célozza, nem pedig a lexikai ismeret halmozását – ezt pedig tapasztalatunk szerint gyakorlatban lehet leginkább véghezvinni.

Az Akadémia működésének középpontjában az ember és a fejlődés áll.

Az Akadémia elnevezést a platóni akadémiától kölcsönöztük. Mi is, mint az ókorban, az életet kutatjuk, a filozófiát a szó eredeti értelmében használjuk, ami annyit tesz, hogy “a bölcsesség szeretete”.

Az Akadémia olyan iskola, ahol te vagy a tananyag. És a világ.

Ez elsőre talán kicsit tág meghatározásnak tűnik, de tényleg erről van szó. Ahhoz kaphatsz eszközöket, hogy megismerd magad, megismerd, hogyan működsz, megismerd, hogy működik a világ, és hogy tudod hatékonyan fejleszteni önmagad és a világot is.

Képzeld el, hogy olyan eszközöket kaphatsz, amik nem csak az iskolában működnek, hanem az élet számos területén. Képzeld el, hogy mindehhez a filozófia, a kommunikáció és a sport is lehet eszköz. Képzeld el, hogy az iskolapad helyett életszerű helyzetekben, az elmélet mellett gyakorlatban tanulhatod az életet, magadat, a világot és a kapcsolatodat a valósággal.

(És ha nem csak elképzelni akarod, gyere el, győződj meg róla magad!)

Röviden: semmilyet.

Az Akadémia nem olyasmit tanít, amit el lehet végezni, amivel készen lehetsz, és onnantól kezdve nincs több dolgod vele. Önmagadat sosem járod ki, és a megértésből sincs sok értelme végzettséget adni. A megismerés folyamata, a megértés, a fejlődés, az alkotás – és azok lehetőségei – mind folyamatosak.

Bizonyítvány helyett inkább olyan tudást szerezhetsz, amit az életedben is használni tudsz. Legyen szó akár további végzettségek megszerzéséről, a munkáról vagy az élet bármely területéről, az Akadémián tapasztaltak segítségével bármelyikben hatékonyabb lehetsz.

Amennyit rászánsz.

A szigorú megkötések és követelmények helyett mi elsősorban lehetőségeket és eszközöket biztosítunk a munkához, a fejlődéshez. Hogy mennyiben élsz ezekkel, az rajtad múlik.

Így tehát nincs kötött órarend és névsorolvasás, cserébe van rengeteg lehetőség, amikkel, ha valóban a fejlődést választod, akár minddel is élhetsz – ebben az esetben elég sok idődet és energiádat is rááldozhatod. (És még így se visz el időt a munkádtól vagy egyéb elfoglaltságaidtól.)

Ha épp csak belekóstolnál, arra is van lehetőséged – a bárki számára látogatható, nyitott előadásainkon mindenki részt vehet.
Ha csoportos képzésben vennél részt – ahol megláthatod, hogy a másik szemszöge érték -, jelentkezhetsz az Akadémia különböző képzéseire (Ismeretterjesztés, Sport, Alkotás és Kutatás)
Ha még intenzívebb fejlődést célzol meg, vagy egyéni utat járnál, akkor pedig lehetőséged van egyéni képzésben is részt venni – akár a sport területén, akár alkotásban, akár kutatásban.

A fejlődés olyan változás, ami az emberből indul ki, tehát olyasmi, amit nem csupán elszenvedünk, hanem mi magunk idézünk elő, tudatosan. A fejlődés: tudatos változtatás.

A kérdést ennél persze valamivel mélyebben is lehet vizsgálni. Ha felkeltette az érdeklődésedet és a bővebb verzió is érdekel, a témáról A teória illetve A teoretika című könyvekben olvashatsz. (Illetve az Akadémia pont erről szól, eljöhetsz a gyakorlatban is képezni magad.)

Minden felnőttnek, aki fejlődni akar. Ez a legfontosabb szempont a felvételi elbeszélgetésnél is.

Miután az Akadémia felnőttek képzésével foglalkozik, elsősorban 20 és 45 év közötti jelentkezőket várunk. Ettől indokolt esetekben lehetséges eltérés.

(A fejlődés természetesen 45 év felett sem áll meg, ezen korosztály számára elsődlegesen azonban a Fontanus további szolgáltatásait ajánljuk, így például a céges vagy az elitképzési programjainkat.)

A képzés típusától függően más a helyszín.

Vannak képzéseink Budapesten a Fontanus Teremben, Szegeden, illetve a Fontanus Sportközpontjában, Szeged vonzáskörzetében.

Képzéseink többnyire hétvégén, néha hét közben, az általánosan elterjedt munkarendet figyelembe véve zajlanak.

Az Akadémián jelenleg 5+1 tanszék működik aktívan, számuk folyamatosan bővül a kutatások, tapasztalatok és az igények alapján.

  • filozófia
  • tudatos terápia*
  • tudatos kommunikáció
  • testtudat
  • etika
  • alkotói
*A terápia kifejezés nem jelent sem konvencionális sem nem-konvencionális gyógyító illetve természetgyógyászati módszert. A Tudatos terápia nem alkalmas és nem is használt kóros lelki jelenségek, viselkedészavarok gyógyítására!
Képzéseink féléves rendszerben vannak, szeptemberben és februárban indulnak.

Jelentkezni e-mailben tudsz a felveteli@fontanus.hu-ra küldött e-mailben.

Kérjük írd meg:

  • a nevedet,
  • a képzésre jelentkezés szándékát,
  • elérhetőségeidet: telefonszám és e-mail cím,
  • és küldj egy fényképes önéletrajzot (elsődlegesen nem szakmai szempontok alapján)

A felvételihez erkölcsi bizonyítvány szükséges.

A felvételin tulajdonképpen arra vagyunk kíváncsiak, hogy ugyanarra gondolunk-e, amikor fejlődésről és lehetőségekről beszélünk. Mi azt fogjuk megkérdezni, hogy valóban komolyan gondolod-e azt, hogy fejlődni szeretnél, és számodra is elmondjuk azt, hogy milyen lehetőségeket és eszközöket tudunk ehhez kínálni. A felvételi akkor sikeres, ha mindketten úgy látjuk, hogy tudunk együtt dolgozni – mi is veled, te is velünk.
Az Akadémia legtöbb képzési formájában nincsenek a szó hagyományos értelmében vett vizsgák. Természetesen azonban figyelünk arra, hogy a hallgatóink csak olyanok legyenek, akik tényleg dolgozni akarnak – így igyekszünk biztosítani a közeget, a műhelyhangulatot azok számára, akik valóban tennének.

Tapasztalataink – és kutatásaink is – azt bizonyítják, hogy a fejlődéshez rendszeresség és munka vezet. Így ha valaki nem vesz részt a képzésben, nem veszi igénybe az Akadémia lehetőségeit, arról azt feltételezzük, hogy nem közös az éppen aktuális irányunk (mert lehet, hogy ugyancsak a fejlődést keresi, csak épp máshol) és elbúcsúzunk egymástól. A következő félévre újra felvételizhet.

Egyedül azok számára vannak az egyes tantárgyból vizsgák, akik a Kutatást választják. Ennek oka egyszerű. A Fontanus olyan dolgokat, területeket támogat, amelyek tudományosan megalapozottak, látjuk a létjogosultságát és értéket képviselnek. Miután lehetőséged van különböző, aktuálisan futó kutatásokba bekerülni, vagy akár a saját szakterületeden is kutatni, fontosnak tartjuk, hogy elsajátítsd a tudományos szemléletet, a Fontanus és A teoretika tudatfejlődő szemszögét.

Ha további kérdésed van, írd meg a fontanus@fontanus.hu e-mail címre!