Fontanus Akadémia:
Hasznos információk érdeklődőknek

Megalkotnád magad, de nem tudod hogyan kezdj neki?
Érdekel az Akadémia, és vannak kérdéseid?
Itt találsz válaszokat!

Az Akadémia filozófiai iskola, a Fontanus Központ egyik felnőttek képzésével foglalkozó ága. XXI. századi oktatási forma, aktív, interaktív, gyakorlati képzés. Elsősorban az ismeretek megértését célozza, nem pedig a lexikai ismeret halmozását – ezt pedig tapasztalatunk szerint gyakorlatban lehet leginkább véghezvinni.

Az Akadémia működésének középpontjában az ember és a fejlődés áll.

Az Akadémia elnevezést a platóni akadémiától kölcsönöztük. Mi is, mint az ókorban, az életet kutatjuk, a filozófiát a szó eredeti értelmében használjuk, ami annyit tesz, hogy “a bölcsesség szeretete”.

Az Akadémia olyan iskola, ahol te vagy a tananyag. És a világ.

Ez elsőre talán kicsit tág meghatározásnak tűnik, de tényleg erről van szó. Ahhoz kaphatsz eszközöket, hogy megismerd magad, megismerd, hogyan működsz, megismerd, hogy működik a világ, és hogy tudod hatékonyan fejleszteni önmagad és a világot is.

Képzeld el, hogy olyan eszközöket kaphatsz, amik nem csak az iskolában működnek, hanem az élet számos területén. Képzeld el, hogy mindehhez a filozófia, a kommunikáció és a sport is lehet eszköz. Képzeld el, hogy az iskolapad helyett életszerű helyzetekben, az elmélet mellett gyakorlatban tanulhatod az életet, magadat, a világot és a kapcsolatodat a valósággal.

(És ha nem csak elképzelni akarod, gyere el, győződj meg róla magad!)

Röviden: semmilyet.

Az Akadémia nem olyasmit tanít, amit el lehet végezni, amivel készen lehetsz, és onnantól kezdve nincs több dolgod vele. Önmagadat sosem járod ki, és a megértésből sincs sok értelme végzettséget adni. A megismerés folyamata, a megértés, a fejlődés, az alkotás – és azok lehetőségei – mind folyamatosak.

Bizonyítvány helyett inkább olyan tudást szerezhetsz, amit az életedben is használni tudsz. Legyen szó akár további végzettségek megszerzéséről, a munkáról vagy az élet bármely területéről, az Akadémián tapasztaltak segítségével bármelyikben hatékonyabb lehetsz.

Amennyit rászánsz.

A szigorú megkötések és követelmények helyett mi elsősorban lehetőségeket és eszközöket biztosítunk a munkához, a fejlődéshez. Hogy mennyiben élsz ezekkel, az rajtad múlik.

Így tehát nincs kötött órarend és névsorolvasás, cserébe van rengeteg lehetőség, amikkel, ha valóban a fejlődést választod, akár minddel is élhetsz – ebben az esetben elég sok idődet és energiádat is rááldozhatod. (És még így se visz el időt a munkádtól vagy egyéb elfoglaltságaidtól.)

Ha épp csak belekóstolnál, arra is van lehetőséged – a bárki számára látogatható, nyitott előadásainkon mindenki részt vehet.

A fejlődés olyan változás, ami az emberből indul ki, tehát olyasmi, amit nem csupán elszenvedünk, hanem mi magunk idézünk elő, tudatosan. A fejlődés: tudatos változtatás.

A kérdést ennél persze valamivel mélyebben is lehet vizsgálni. Ha felkeltette az érdeklődésedet és a bővebb verzió is érdekel, a témáról A teória illetve A teoretika című könyvekben olvashatsz. (Illetve az Akadémia pont erről szól, eljöhetsz a gyakorlatban is képezni magad.)

Minden felnőttnek, aki fejlődni akar. Ez a legfontosabb szempont a felvételi elbeszélgetésnél is.

A képzés típusától függően más a helyszín.

Vannak képzéseink Budapesten a Fontanus Teremben, Szegeden, illetve a Fontanus Sportközpontjában, Szeged vonzáskörzetében.

Képzéseink többnyire hétvégén, néha hét közben, az általánosan elterjedt munkarendet figyelembe véve zajlanak.

Az Akadémián jelenleg 5+1 tanszék működik aktívan, számuk folyamatosan bővül a kutatások, tapasztalatok és az igények alapján.

  • filozófia
  • tudatos terápia*
  • tudatos kommunikáció
  • testtudat
  • etika
  • alkotói
*A terápia kifejezés nem jelent sem konvencionális sem nem-konvencionális gyógyító illetve természetgyógyászati módszert. A Tudatos terápia nem alkalmas és nem is használt kóros lelki jelenségek, viselkedészavarok gyógyítására!

A beiratkozás folyamatos, képzéseinkre bármikor tudsz jelentkezni.

A felveteli@fontanus.hu-ra küldheted a jelentkezésedet (önéletrajz, motivációs levél), illetve itt kérhetsz további tájékoztatást is.

A felvételin tulajdonképpen arra vagyunk kíváncsiak, hogy ugyanarra gondolunk-e, amikor fejlődésről és lehetőségekről beszélünk. Mi azt fogjuk megkérdezni, hogy valóban komolyan gondolod-e azt, hogy fejlődni szeretnél, és számodra is elmondjuk azt, hogy milyen lehetőségeket és eszközöket tudunk ehhez kínálni. A felvételi akkor sikeres, ha mindketten úgy látjuk, hogy tudunk együtt dolgozni – mi is veled, te is velünk.

Ha további kérdésed van, írd meg a fontanus@fontanus.hu e-mail címre!