Fontanus Online Akadémia – 2021 tavasz

Új év, új lehetőségek, új tervek, új fogadalmak.  A fogadalmak nagy része sokszor heteken belül eltűnik, a tervek gyakran nem valósulnak meg, a lehetőségek pedig legtöbbször lehetőségek maradnak. Ha érdekel, miért történik meg, hogy olykor alábbhagy a lelkesedés, elveszni látszik a motivációd, és ha tudni szeretnéd, hogyan kerülhetsz vele újra kapcsolatba, a Fontanus Online Akadémia 2021 tavaszi félévében induló képzésén mindezekre válaszokat kaphatsz!

Businessman hand stop dominoes continuous toppled or risk with copyspace Free Photo

A változtatás szándéka az életünkben számos ponton meg tud fogalmazódni, nem csak az új év kezdetén. Bármikor, ha problémába ütközünk, vagy ha új lehetőségeket látunk meg az életünkben. Problémákkal is rengeteg területen találkozhatunk – a testünkkel kapcsolatban, a magánéletünkben, munkahelyi feszültség formájában vagy a társas kapcsolatainkban -, és ugyanígy terveink is lehetnek sokrétűek. Amennyiben nem tudjuk, hogyan változtathatunk, az megnehezíti a mindennapjainkat. Mindez még több problémához, előbb-utóbb stresszhez, kiégéshez, az életkedvünk elvesztéséhez vezethet.

A jó hír az, hogy képesek vagyunk változtatni. A legtöbb probléma időben felismerhető, megérthető, és némi munkával a motivációnkat is vissza tudjuk szerezni és fenn tudjuk tartani. A kurzuson a hallgatók ehhez kaphatnak elméleti és gyakorlati ismereteket, eszközöket.

A témákat három szemszögből járjuk körül:

 • Egyrészt megvizsgáljuk a problémák testi tüneteit, rávilágítunk azok anatómiai hátterére, a testtel kapcsolatos összefüggéseire. 
 • Másrészt megnézzük, hogy a problémák honnan eredeztethetők, hogyan lehetséges azok feltérképezése és megértése.
 • Harmadrészt pedig (gyakorlatban is alkalmazható) elméleti hátteret nyújtunk ahhoz, hogy a hallgatók mindezt összefüggéseiben megérthessék, magukra vonatkoztatva az életünk során bármikor önállóan alkalmazni tudják.

A kurzus tervezett tematikája

 1.  A telítődés hatása a motivációnkra

Mi a kiégés? Milyen tünetei, milyen hatásai vannak? Mi köze a meg nem értett dolgainkhoz? Mi köze ahhoz, hogy hogyan tapasztaljuk az információt?

 1. Mi vezet a motivációnk elvesztéséhez?

Hogyan határozza meg a múltunk a jelenünket? Miként éljük meg, ha azt tapasztuljuk nem tudunk változtatni? Hogyan éljük meg  a kudarcokat? Mi a törés, hogyan tapasztaljuk? Mi a motiváció? Mi köze mindennek a figyelemhez és a feszültséghez?

 1. Hogyan kapcsolódjunk önmagunkkal?

Hogyan függ össze a napi rutin a figyelemmel? Milyen hatása lehet, ha figyeljük önmagunkat? Mi köze lehet egymáshoz a figyelemnek és a feszültségnek?

 1. Az “ösztöneink fogságában”

Mi irányítja az agyunk működését, a gondolkodásunkat? Mi van, ha lehet máshogy is működtetni? Mi a fizikai gondolkodás, mi a mentális gondolkodás? Mi köze mindennek a motivációhoz és a fejlődéshez? 

 1. A folyamatos fejlődés

Mi kell a fizikai fejlődéshez? Mik a minták, szerepek? Mi kell a fejlődéshez? Miért fejlődnénk egyáltalán?

 1. Összefoglalás 

Összefoglaljuk mindazt, amit az eddigi alkalmak során a kiégéssel, motivációval és a fejlődéssel kapcsolatban megismertünk, és megnézzük, hogyan függenek össze egymással.

A kurzus tervezett időbeosztás:

 • A 3 hónapos képzés során a 6 témát 2 hetes etapokban dolgozzuk fel, minden etapban lesz egy 2 órás előadás és 3 kiscsoportos szeminárium.
 • Tájékoztató alkalom: 2021. január 22.
 • Kurzus kezdete: 2021. január 23. szombat, 16:00 óra

A kurzusra jelentkezés, fizetés részletei: 

 • Határidő: 2021. január 15.
 • Fizetés havi részletekben számlázva 25.000 Ft./hó
 • Egyösszegű kifizetés esetén 70.000 Ft. a 3 hónap. Amennyiben ezt választod, kérünk a to@fontanus.hu email címre jelezd.

25 000 FtKosárba teszem