A Magyar Ügyvédi Kamara által akkreditált képzés
Nyilvántartási szám: NY001084/2020
16 kreditpont

A jogászi munkakörökben, a sikeres praxishoz óriási jelentősége van annak, hogy a meglévő ismeretet mennyire sikerül egy adott helyzetre alkalmazni, és azt sikerül-e levezetni, bemutatni egy-egy beadványban, egy-egy perbeszédben, védőbeszédben, vagy egy-egy üzleti tárgyalás jogi támogatása során.

A nyilvános beszéd, érvelés, a kommunikáció és verbális megnyilvánulás logikus, érthető felépítése senkinek sem veleszületett képessége. Egy jó ötlet, egy meggyőző érv még nem garancia arra, hogy a hallgatóság számára is érthető és befogadható az információ.

A retorikai szöveg célja a meggyőző közlés, amihez érveket használ. Az érv olyan megállapítás, vagy körülmény, amely véleményünk igazságát kívánja alátámasztani. Legfontosabb része a bizonyítás, ami összefüggést keres és mutat ki a bizonyítandó állítás és egy másik állítás között.

Hiánypótló képzésünk az alapoktól indul. Hogyan építek fel egy logikus gondolatmenetet? Hogyan tudom észlelni, ha téves akár a saját, akár a másik fél gondolatmenete? Hogyan tudok erre hatékonyan és eredményesen rámutatni? Ezáltal hogyan válik hatékonnyá, eredményessé a jogászi munka a gyakorlatban?

A képzés interaktív, gyakorlatorientált, igazodik a mindenkori csoport összetételéhez, annak egyéni igényeihez, a meghatározott tematika mentén.

A képzés résztvevői megismerhetik a kommunikáció alappilléreit, a kommunikáció szintjeit, az információfeldolgozás módját, a logika alapjait, valamint szert tehetnek érveléstechnikai és retorikai, dialektikai alapismeretekre, valamint kapcsolódó gyakorlatra. Mindezek együttesen hasznos és biztos alapot teremtenek ahhoz, hogy a kommunikáció figyelemmel kísérésével láthatóvá váljon egy-egy esetben az, hogy ki milyen álláspontot képvisel, milyen nyelvi eszközöket használ, milyen rejtett információt hordoznak magukban ezek a nyelvi eszközök.

Időpont:
2021. szeptember 9-10. 10:00 – 18:00

A képzés formája:
Online képzés – a Zoom alkalmazás használatával
(Részleteket és technikai segítséget a jelentkezők számára e-mailben küldünk.)

A képzés pontértéke:
16 kreditpontot

A képzés díja:
76.200,- HUF
(Fizetési mód: utalás)

Jelentkezés:

Google Form
e-mail: csovcsics.kitti@fontanus.hu
telefonszám: +36 20 / 510 – 57 – 20