Balance to the Power Two

Mi a Balance?

Új, speciális mozgásforma, melyet a Fontanusnál fejlesztettünk ki. A több mint egy évtizedes edzői, orvosi és különböző sportokban szerzett tapasztalatot, tudományos kutatást felhasználva alakítottuk ki azt a mozgásformát, amely igazodik a XXI. század igényeihez, életformájához, és amelynek célja: az egyensúly.

A gyakorlatsorokat úgy állítottuk össze, hogy helyreállítsák a testben kialakult izom-egyensúlyi zavarokat és aszimetriát, és hogy segítsenek a különböző szervrendszerek közötti egyensúlyt kialakítani.

Az egyensúly, mint általános, nem csupán a testre vonatkozó képesség fejleszthető – ez adja a gyakorlatsorok alapját.

A fizikai terhelésen kívül a mozgás során mentális terhelést is kapsz, hiszen mindig, minden pillanatban figyelned kell azt, amit csinálsz, hogy helyesen és a megfelelő izmokat mozgatva végezd a gyakorlatokat.

B2P2

A gyakorlatsorok kidolgozásánál figyelembe vettünk számos olyan tényezőt, amely az egyensúly felborulásához vezethet. Például hogy sokan végeznek ülőmunkát, mely hosszú ideig tartó egyforma terhelést jelent a testnek, és azt is, hogy a sportolók többsége jellemzően csak a saját sportágára jellemző mozgásokat végez

A B2P2 kiegyensúlyozó mozgásforma. Így olyan területeket is átmozgatunk a testen, ami segíti a hétköznapi testhelyzetek helyes, egészséges tartását, a kevesebbet használt izomcsoportok fejlesztését, a teljes szervezet összhangba hozását.

A testünk egyensúlyra törekszik, mert az egyensúly – az emberi test esetében a szimmetrikus egyensúly – olyan állapot, ami a lehető legkisebb energiabefektetéssel tartható fenn és mozgatható. Amennyiben a testben az egyensúly felborul, nagyon sok energiát emészt fel annak a helyreállítása, vagy a kompenzáció.

A legegyszerűbb példa erre a gerincferdülés, de hasonlóképpen működik egy féloldalas sportág vagy egy rendszeresen féloldalasan hordott táska miatti egy oldali vállterhelés is. Ezek a zavarok eleinte nem észrevehetőek, mert a test igyekszik kompenzálni, egy idő után viszont jelezni kezd: ez megjelenhet akár fájdalom vagy diszkomfort-érzet formájában.

A rendszeres mozgás segíthet visszaállítani az egyensúlyt, a B2P2 pedig kifejezetten hasznos erre a célra.

A test egyensúlya dinamikus egyensúly – folyton változik, alakul. A B2P2 így mindazok számára ajánlott, akik egészséges, teljes életet akarnak élni, összhangban önmagukkal és környezetükkel. Rendszeres alkalmazása hozzájárul a jó közérzethez, az egészséghez.

Várunk Budapesten, a Fontanus Teremben!

Cím: 1132 Budapest, Kresz Géza u. 26.
Telefon: (30) 709 4402
E-mail: info@b2p2.eu

Várunk szegedi termünkben!

Cím: Szeged, Takaréktár u. 2. (7-es csengő)
Telefon: (30) 709 4402
E-mail: info@b2p2.eu