“Elmélet a gyakorlatban” – Pénzdíjas pályázat

Hogyan fordítható át a gyakorlatra A teoretika elmélete? 175.000 Ft összdíjazású tudományos publikációs pályázat.

Török-Szabó Balázs: A teoretika című műve mindenkit foglalkoztató, fontos kérdésekről szól. Mi az egyén? Hogyan működik a gondolkodás? Mi az információ? Hogyan áramlik? Mi az érzés? Hogy működik az értelem? Mi a tudat?

Hogyan kapcsolódnak mindezek össze?

A teoretika bizonyos értelemben tekinthető a tudat anatómiájának – vagyis mindazon dolgok tudományos leírásának, ami a fizikai testünkön túl emberi mivoltunkhoz hozzátartozik. Leírja a mentális működésünket, az érzések mibenlétét, a tudattal való kapcsolatunkat, az egyén és a valóság kapcsolatát.
A tudományos mű a filozófia eszközével tárja fel és rendszerezi mindezen fogalmakat, közérthető nyelven. Egyedülálló rendszert alkot, eddig még soha le nem írt összefüggéseket mutat meg. Ezek megértése az egyes tudományterületek számára is izgalmas perspektívákat nyithat és újításokkal szolgálhat, ugyanakkor mindenki számára egyénileg is fontos, hiszen a saját működésünket írja le.

Az “Elmélet a gyakorlatban” pályázat azért jött létre, hogy támogassa ezen ismeret elterjedését, A teoretika tudásanyagának megértését és gyakorlatban való alkalmazását, mind tudományos, mind pedig egyéni szinten.

A pályázatot a Fontanus Központ és a Fontanus Alapítvány hirdeti meg.

  • A pályázat első helyezettjének díja 100.000 Ft,
  • A pályázat második helyezettjének díja 50.000 Ft,
  • A pályázat harmadik helyezettje 25.000 Ft pénzdíjazásban részesül.

5-25 oldalas, tudományos igényű pályázati anyagokat várunk a palyazat@fontanus.hu e-mail címre, leadási határidő 2018. június 20.

Részletes pályázati kiírás
Pályázati Adatlap

2018-02-05T10:05:13+00:002018. 02. 5.| Comments