Rólunk 2018-02-18T23:26:35+00:00

Fontanus Központ – Modern megoldások

A Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központnak komoly és eredményes múltja van: tizenöt évnyi tudományos kutatómunka áll mögöttünk. Működésünk során komoly tudományos eredményeket értünk el, melyeket cikkek, előadássorozatok, különböző területekre alkalmazható eszközök és módszertanok, oktatás és könyvek formájában tárunk a nagyközönség elé.

XXI. századi megoldásokat adunk a modern problémákra.

Információ és hatékonyság

Az élet legkülönbözőbb területein komoly problémákat okoz, hogy az információ nem áramlik, a megfelelő ismeret nem jut célba, akad a kommunikáció. Ez minden esetben a megértés hiányát és a hatékonyság csökkenését eredményezi.

A Fontanus tudományos kutatásokon alapuló módszertanai épp ezekre a problémákra kínálnak megoldásokat, eszközöket. Módszereink tulajdonképpen a fejlődést segítik elő. Elsajátításukkal és alkalmazásukkal ténylegesen növelhető a hatékonyság, legyen szó egyének, csoportok vagy szervezetek fejlesztéséről.

Eszközök és lehetőségek

Cégünk a fejlődéshez kínál eszközöket és lehetőségeket. Ismeretet, módszereket, oktatókat, akik megtanítják azok használatát, és megfelelő légkört a munkához.

A valódi eredményekhez munka vezet. Ezt egyrészt a tapasztalataink alapján állítjuk, másrészt a kutatásaink is ezt igazolják. Így instant és befektetés nélküli megoldásokat soha nem ígérünk, csupán annyit, hogy a Fontanus módszereinek használatának tapasztalható fejlődés lesz az eredménye.

Értékorientált szemlélet

A Fontanus elkötelezett az alkotás, építés, fejlődés mellett. Kutatásainkban is erre törekszünk, és az általunk létrehozott rengeteg tudást és tudományos felfedezést is olyan irányok és célok felé közvetítjük, amelyek ezzel összhangban állnak. Értéknek tekintjük az embert, a fejlődést, a kapcsolódást, az információt – értéknek tekintjük az életet.

XXI. századi munkahely

A cég jelenlegi alkotói az alapítás (2013) előtti években is számos különböző területen dolgoztak együtt. A közös munka során összehangolódtunk és mára igazi fiatalos, lendületes, izgalmas és sokszínű, rugalmas, emberközeli, élettel teli közösséget alkotunk. Olyan dolgokba fektetjük az energiánkat, amikről úgy érezzük, érdemes értük felkelni. Nem csak értjük, szeretjük is, amit csinálunk.