Fontanus Akadémia

Az Akadémia filozófiai iskola, a Fontanus Központ egyik
felnőttek képzésével és kutatással foglalkozó ága.
Az Akadémia működésének középpontjában az ember és a fejlődés áll.

Az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatra és az ismeretterjesztésre.

 

Miért pont Akadémia?

A filozófia szó eredeti jelentése: “a bölcsesség szeretete”. A platóni akadémián az emberek az életet vizsgálták, a filozófia pedig gyakorlati eszköze volt a világ és az ember megismerésének.

Mindenki tesz fel kérdéseket, mindenkit érdekelnek a válaszok. Ugyan mára a filozófia eltávolodott a mindennapi élettől, de a vizsgálódás, a tudásvágy, önmagunk és a valóság megismerésének vágya természetes, emberi, életszerű.

Célunk, hogy újra életszerűvé tegyük a filozófiát, közelebb hozzuk a mindennapi élethez, és ne pusztán elméletként tekintsünk rá, hanem használjuk azt a gyakorlatban is.

Hogyan történik a képzés?

A képzéseink fizikai és mentális szinten egyaránt fejlesztenek. Az Akadémia különböző tantárgyait – mint a filozófiát, anatómiát, kommunikációt, etikát, sportot – eszközként használjuk a hallgatók képességeinek, készségeinek fejlesztésére.

Az Akadémia egyedi képzései során eszközöket adunk és lehetőségeket biztosítunk hallgatóinak ahhoz, hogy ismereteiket rendszerbe foglalják, elméleti tudásukat gyakorlati tudássá formálják – hogy megismerjék és megértsék az őket körülvevő világot és benne önmagukat.

Intézményi keretek között, mégis életszerűen, a gyakorlatban tanulhatsz. Hiszen az élet: gyakorlat!

Miben egyedülálló?

Mindenben.

A képzés gyakorlatorientált, kreatív, alkotó folyamat. Nem új szakmát adunk, hanem a saját készségeidet, képességeidet fejlesztjük – tulajdonképpen te magad vagy a tananyag.

Szakembereink, oktatóink azért dolgoznak, hogy megismertessék veled az eszközöket, hogy megtanítsák azok használatát.

Kiemelt figyelmet fordítunk az önállóságra és arra, hogy a képzésben résztvevőket saját döntésre ösztönözzük. Az eszközök elsajátítását követően már a hallgató felelőssége és döntése, hogy a tanultakat önállóan alkalmazza-e az életében.

Felnőttkorban nem kap túl nagy figyelmet a fejlődés, önmagunk fejlesztése. Pedig a kreatív gondolkodáshoz, a csapatban való munkához, a tartalmas mindennapokhoz, az élettel teli élethez önmagunk folyamatos fejlesztése lehet a kulcs.

Az Akadémia ebből a szempontból egyedi. Lehetőséget teremt bővíteni az ismereteinket a világról, önmagunkról, megtanít felismerni az összefüggéseket, önállónak lenni, dönteni, alkotójává válni az életünknek.

Érdekel az Akadémia

Hírek és Programok 

A teoretika – Könyvbemutató

A könyv olyan kérdéseket vizsgál, amelyek minden ember életében jelen vannak, mindenkit foglalkoztatnak

Fontanus Akadémia Nyílt Nap 2!

A hír igaz: tényleg létezik olyan tudás, amit akár használni is tudsz az életed során! Érdekel? Gyere el!

Fontanus Akadémia – Nyílt Nap 2017

Használható tudás? Valódi ismeret? Gyakorlati képzés? Létezik!

A Nő Ezeregy Arca – workshop nőknek

A Nő Arcai Magazin és a Fontanus Központ workshopja Szegeden és Budapesten - nőkről, nőkkel, nőknek

Felvételi a Fontanus Akadémiára – 2017. január

Új év, új lehetőségek!

Cogito Estek III. – Megértés

A megértés filozófiai perspektívájáról, kerekasztal-beszélgetés közéleti szereplőkkel, Kaláka - József Attila koncert, könyvvásár